Soalan gadis gadis Syria kepada ayah mereka: Daripada dirogol Tentera Assad , bolehkah ayah tolong BUNUH kami?

loading...

 Soalan gadis gadis Syria kepada ayah mereka: Daripada dirogol Tentera Assad , bolehkah ayah tolong BUNUH kami?
Daripada Diperkosa Pasukan Assad, Ayah Tolong Bunuh Kami


Berita Islam 24H - Sejumlah kicauan di twitter, menunjukkan betapa ngerinya situasi yang terjadi di Aleppo. Kicauan-kicauan itu berisi tentang permintaan anak perempuan atau gadis-gadis di Aleppo kepada ayahnya, agar mereka dibunuh saja daripada ditangkap lalu diperkosa pasukan Assad.


Dalam kicauan lainnya, ada pertanyaan kepada ulama apakah boleh membunuh anak perempuan mereka—lagi—sebelum ditangkap dan diperkosa oleh pasukan Assad atau milisi Iran.


Sementara di lini masa Facebook, perempuan di Aleppo mengaku ingin bunuh diri saja ketimbang menghadapi risiko diperkosa.


Sekitar 50 ribu orang terjebak di Aleppo timur ketika pasukan Assad menggempur wilayah itu. PBB menggambarkan situasi itu sebagai “krisis kemanusiaan” ketika laporan pembantaian mereka terima, demikian lansir MEMO.


Ulama Suriah terkemuka Muhammad Al-Yaqoubi memposting via akun twitternya betapa putus asanya seorang ayah di Timur Aleppo, pria itu meminta apakah ia diperbolehkan untuk membunuh anak perempuan mereka sebelum mereka ditangkap dan diperkosa oleh Assad.
Follow

Muhammad Al-Yaqoubi @Shaykhabulhuda


We are receiving from Aleppo questions like this one, can a man kill his wife or sister before she is raped by Assad Forces in front of him?
8:42 PM - 13 Dec 2016

1,6521,652 Retweets
701701 likes


Ulama itu juga menerima pertanyaan apakah “seorang pria dapat membunuh istri atau saudara sebelum dia diperkosa oleh Angkatan Assad di depannya.”
Loading...

0 Response to " Soalan gadis gadis Syria kepada ayah mereka: Daripada dirogol Tentera Assad , bolehkah ayah tolong BUNUH kami?"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close